Circular Bench with Firepit

This project was designed for a homeowner who didn’t have any usable yard space in their home. They asked us to come up with a creative solution to purpose their narrow outdoor space. The existing space had been closed off on one side, making it dead from usage. Our idea was to create a circular bench and a gas fire pit, encouraging the homeowners and their friends to lounge outside in a communal fashion. By creating a circular project, the intent was to help make a narrow space feel wider. We used a live edge cedar slab as a bench seat on an existing retaining wall to maximize the seating. The circular bench was created using Ipe wood stained with Penofin hardwood finish.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *